PRODAJA NOVIH ELEKTRIČNIH VOZIL

ODKUP IN PRODAJA RABLJENIH VOZIL

Pridružite se revoluciji!

4500€ SUBVENCIJE

AIWAYS U5

Z dosegom 400 km (410 km standardne opreme) (WLTP) s svojo 63kWh baterijo, združljivo s hitrim polnjenjem DC, Aiways U5 ponuja najboljše razmerje med ceno in dosegom na evropskem trgu popolnoma električnih SUV. Baterijska enota je prva te vrste, zasnovana in razvita v Aiwaysovem lastnem centru za raziskave in razvoj v Jiadingu v Šanghaju. Električni motor U5 proizvede 150 kW in 310 Nm navora, kar SUV-ju brez emisij omogoča samozavestno pospeševanje od 0 do 100 km/h v 7,5 sekunde.
AIWAYS U5
Baterija s 63 kWh zagotavlja več kot 400 km dosega (WLTP)
AIWAYS U5
Prvo električno vozilo kitajskega startupa, ki je v prodaji v Evropi
AIWAYS U5
U5 ima lastniško strukturo 'sendvič' baterije za optimalno delovanje in varnost
ncap5starsMG

AIWAYS U5

Z zmogljivostjo 63 kWh lahko baterijska enota v Aiwaysu U5 zagotovi dovolj napolnjenosti, da premaga več kot 400 km (410 standardna različica) v skladu s ciklom WLTP. Za popolno udobje je mogoče baterijo U5 hitro napolniti z 20 % na 80 % v samo 35 minutah z uporabo polnilnika DC. Prav tako se lahko napolni od 0 % do 100 % v manj kot 10 urah z uporabo AC polnilnika (6,6 kW tipa 2) za nočno polnjenje doma.

 

WLTP domet 410km   (63 kWh)

35min

Hitro polnjenje do 80%

električna-polnilnica

NOVO

Prodaja hišnih polnilnic in el. polnilnic za javno uporabo.

DRUŽINI PRIJAZNO VOZILO

Zagotovite si NAJBOLJŠO CENO vašega novega električnega vozila

NOTRANJOST

Inovativna tehnologija je resnično srce notranjosti Aiwaysa U5. Velika armaturna plošča prevladuje v pilotski kabini s čisto vodoravno zasnovo in najsodobnejšim digitalnim zaslonom. 12,3-palčni zaslon, podoben tabličnemu računalniku, je dostopen z voznikove in sovoznikove strani, kar omogoča prilagajanje vozila in dostop do infotainment sistema. Avdio sistem z 8 zvočniki zagotavlja bogato zvočno izkušnjo, model U5 iz leta 2021 pa je opremljen s funkcijo DAB+ in popolnoma novim radijskim vmesnikom IVI.

UDOBJE

Prostor za glavo in noge potnikov spredaj in zadaj je impresiven za vozilo tega segmenta, medtem ko integrirani in nastavljivi športni sedeži nudijo optimalno podporo telesu. Veliko panoramsko strešno okno, ki je na voljo pri “premium” modelih, prispeva k živahni notranjosti in ustvarja svetlo in zračno vzdušje. Prtljažnik ima prostornino 1555 litrov s podrtimi zadnjimi sedeži, kar zagotavlja dovolj prostora za aktivne in pustolovske lastnike.

NAPREDEN E-DRIVE SISTEM

Energijsko gosta “sendvič” baterija je povezana z Aiwaysovo edinstveno pogonsko enoto. Avtomobilski sinhronski električni motor s trajnim magnetom, ki ga je razvil Aiways, je močan motor, ki sprosti impresivno zmogljivost; 150 kW (204 KM) in največji navor 310 Nm zagotavljata dinamično odzivnost, skupaj z največjo učinkovitostjo in ničelnimi emisijami

Enota je gladko integrirana v lahko, togo konstrukcijo Aiways U5. Ta najvišja hitrost motorja je za 25 % višja od povprečja za trenutno proizvedena električna vozila, kar pomeni, da je motor lahko manjši in lažji, kar ima za posledico visoko gostoto moči 172 Wh/kg z močjo baterije 63 kWh.

UŽITEK V VOŽNJI

Medtem ko je zasnovan kot SUV srednje velikosti za mestno in primestno vožnjo, je Aiways U5 tudi zabaven in nagrajujoč za vožnjo po hitrejših in zahtevnejših cestah. Zahvaljujoč togi, lahki konstrukciji in nizkemu težišču nudi U5 optimalno sodelovanje voznika.

 

Aiways U5 je opremljen z neodvisnim vzmetenjem MacPherson spredaj in neodvisnim večvodilnim vzmetenjem zadaj. Ta nastavitev hkrati zagotavlja vrhunsko sposobnost zavijanja ter gladko in skladno vožnjo. Električni servo krmilni sistem U5 dosega popolno ravnovesje med praktičnim delovanjem in privlačnim voznikovim občutkom.

 

Sprednje in zadnje kolutne zavore s premerom 314 mm z dvobatnimi čeljustmi dajejo vozniku izjemno zaupanje v moč zaviranja U5. Regenerativni zavorni sistem Aiways iBoost rekuperira energijo, ki bi se sicer izgubila z zaviranjem, za ponovno polnjenje baterije.

Avtonomna vožnja L2+

Varnost potnikov in pešcev sta glavni prioriteti za Aiways. Izvedeno je bilo obsežno virtualno in fizično testiranje, da se zagotovi, da U5 izpolnjuje visoke varnostne standarde. U5 je opremljen z 22 senzorji, sestavljenimi iz 12 ultrazvočnih radarjev, petih kamer visoke ločljivosti, treh radarjev milimetrskih valov in dveh notranjih kamer, ki zagotavljajo avtonomijo stopnje 2 in analizo zunanjih prometnih razmer v realnem času. Zbrane podatke uporabljajo napredni sistemi za pomoč voznikom (ADAS) U5 za izboljšanje varnosti in popolno brezskrbnost potnikov.

O AIWAYSU

Aiways, ustanovljen leta 2017, je ponudnik osebne mobilnosti s sedežem v Šanghaju z evropskim sedežem v Münchnu v Nemčiji. Bilo je prvo kitajsko zagonsko podjetje, ki je predstavilo električno vozilo na evropskem trgu z lansiranjem U5 leta 2020 – baterijsko električni SUV z impresivnim dosegom, stilom in kakovostjo. Aiways nadaljuje svojo širitev v Evropi in zunaj nje: knjige naročil so odprte v Nemčiji, na Nizozemskem, v Belgiji, na Danskem, v Franciji in Izraelu – sledijo pa še drugi trgi. U5 izdelujejo v pametni proizvodni tovarni Aiways v Shangrau – eni najsodobnejših tovarn za proizvodnjo avtomobilov na Kitajskem in zgrajeni v skladu s standardi industrije 4.0. Z začetno proizvodno zmogljivostjo 150.000 enot na leto lahko Aiways to številko poveča na 300.000 enot, ko se svetovno povpraševanje po električnih vozilih poveča. Aiwaysov naslednji model za Evropo bo električni kupe U6. S poudarkom na aerodinamiki, ki je vodilna v razredu, inteligentni tehnologiji in športnem oblikovanju, U6 raziskuje vznemirljivo prihodnost znamke Aiways.

TESTNA VOŽNJA

Scroll to Top
Call Now Button